Voor jezelf zorgen (de wet van het zuurstofmasker)

Delen:

Met werk waarbij ik altijd klaarsta om een ander te begeleiden, te zorgen, te ondersteunen is het enorm belangrijk om voor jezelf te blijven zorgen. (De wet van het zuurstofmasker).

Hoe makkelijk is het om een ander het advies te geven en zelf smoesjes te gebruiken als geen tijd?
Stukje bezinning! Goed zorgen voor jezelf is belangrijk… Daar hoort ook ontspanning bij…

Inspanning Voor ontspanning. Dat wil zeggen door redelijk tempo te lopen zorg ik ervoor dat mijn lijf zich moet focussen op hoe ik de stappen zetten in het bos. Zeker door ook van de paarden af te gaan. Dan wil je natuurlijk niet op een paddenstoel gaan staan. In het begin kan ik nog piekeren en nadenken. Lijstjes maken in mijn hoofd met wat nog moet gebeuren…

Door het hoge tempo komt mijn hoofd eindelijk tot een halt. Is er meer oog voor alles om me heen. Kan ik genieten van de mooie kleur stellingen, prachtige paddenstoelen, bijzondere beestjes. Hoor ik Tsjilpende vogeltjes, Het kraken van takjes, het knipperen van blaadjes onder mijn voeten, het geruis van de wind, zelfs de blaadjes die vallen! Ik ruik de Mos lucht, dennengeur, schimmel.

Ik voel de verschillende bodem soorten onder mijn voeten: aarde, blaadjes, takken, wortels, Brasser, droger, de wind langs mijn wangen en honden, af en toe een druppel op mijn huid, takjes die tegen mijn been aan schieten.

IK BEN!

Delen: