Docu ‘Onder druk(t) 1: Het probleem’

Delen:

Een Kritische Blik op Onderwijs voor Hoogbegaafde Kinderen

Onderwijs is de sleutel tot een veelbelovende toekomst, maar wat als het systeem zelf een schaduwkant heeft? Voor ouders van hoogbegaafde kinderen is dit een vraag die wellicht bekend voorkomt. Filmmaker Zeno Groenewegen heeft dit thema aangesneden in zijn aangrijpende documentaireserie, ‘Onder druk(t) 1: Het probleem‘.

De Schaduwkant van Onderwijs

In het eerste deel van deze indringende serie wordt de schaduwkant van het primair en voortgezet onderwijs belicht. Nationale en internationale onderwijsexperts delen hun inzichten over het ontstaan van massa-educatie en de schrijnende gevolgen hiervan. Groenewegen, de maker van de documentaire, werd geïnspireerd door de schadelijke effecten van het onderwijssysteem op zijn oudste dochter. In een gesprek met programmamaker Flavio Pasquino legde hij uit wat hem dreef om deze documentaire te maken en onthulde hij het doel van zijn tweeluik.

Een Systeem van Moeten en Presteren

De geïnterviewde experts spreken klare taal. Ze beschrijven het huidige onderwijs als ‘een systeem van moeten en presteren, waarin fantasie en creativiteit vernietigd worden’. Volgens hen wordt er niet voldoende gebouwd aan de persoonlijkheden van kinderen. Het is een kritisch geluid dat niet alleen wijst op problemen, maar ook oplossingen aandraagt.

Alternatieven voor het Huidige Onderwijssysteem

De deskundigen in de documentaire bieden niet alleen kritiek; ze dragen ook ideeën en voorbeelden aan voor een ander en beter onderwijssysteem. Deze documentaire is daarom niet alleen een eyeopener maar ook een bron van inspiratie voor ouders die op zoek zijn naar alternatieve manieren van lesgeven.

Een Absolute Kijktip voor Ouders van Hoogbegaafde Kinderen

De documentaire ‘Onder druk(t) 1: Het probleem’ is voorzien van Nederlandse ondertiteling, zodat ook anderstalige ouders de inhoud goed kunnen begrijpen. Wij raden je ten zeerste aan om de tijd te nemen voor deze belangrijke documentaire. Het is niet alleen een kritische blik op het huidige onderwijs, maar ook een bron van informatie voor ouders die betrokken willen zijn bij de ontwikkeling van hun hoogbegaafde kinderen.

Meer in Deel Twee: ‘Alternatieven voor beter onderwijs’

Ben je nieuwsgierig naar alternatieve manieren van lesgeven? Dan is er goed nieuws. Het tweede deel van de documentaireserie, Onder druk(t) 2: Alternatieven voor beter onderwijs, wordt vanaf zaterdag 18 november 2023 uitgezonden. Hierin worden niet alleen problemen aangekaart maar ook concrete voorstellen gedaan voor een beter onderwijssysteem. Een vervolg dat je niet wilt missen!

Meer Over Zeno Groenewegen

Wil je meer weten over de maker van deze bijzondere documentaire, Zeno Groenewegen? Bezoek dan zijn website zenogroenewegen.nl voor aanvullende informatie over zijn werk en motivatie.

Ouders, laten we samen streven naar een onderwijssysteem dat recht doet aan de unieke behoeften van hoogbegaafde kinderen. Bekijk de documentaire, deel jullie gedachten en laten we samen bouwen aan een betere toekomst voor onze kinderen.

Delen: