Reptielen en andere kriebelbeestjes

Delen:

Het is alweer een tijdje geleden, maar we kijken terug op een supertoffe, gave, leerzame en vooral gezellige bijeenkomst.

Woensdag 14 juni stond helemaal in het teken van reptielen en andere kriebelbeestjes. We hadden Kees, Butters, Charmander, Benz, Finn, Raymond, Shere Khan en Roxy. Ofwel: een landschildpad, vetstaartgekko, baardagaam, reuzenslak, vogelspin, schildhagedis, tapijtpython en regenboogboa.

Kees mocht door het huis wandelen nadat hij werd voorgesteld, terwijl wij alles te weten kwamen over de andere dieren. Op een gegeven moment zag Kees zijn kans schoon en glipte de tuin in… Maar de jongeren hadden het meteen door. Kees werd weer gevangen en binnen losgelaten nadat de tuindeur dicht was.

Bijna alle kinderen hebben de dieren aangeraakt, vastgehouden of zelfs geknuffeld. Het was zo bijzonder om te zien hoe ze helemaal rustig werden tijdens die momenten. Helaas kunnen we niet alle foto’s delen, maar de gezichtsuitdrukkingen zeiden genoeg.

Het was echt een bijzondere ervaring dat alle kinderen zo makkelijk met elkaar konden optrekken. De sfeer was gezellig, ontspannen, enthousiast en nieuwsgierig.

We kunnen niet alle leuke weetjes delen, maar de samenvatting van de jongeren was: “We hebben zoveel geleerd! Wanneer kunnen we weer?” En sommige ouders zeiden: “Wat bijzonder dat mijn kind zich hier zo lang kan concentreren, terwijl dat op school juist niet lukte.” “Het is zo mooi om mijn kind hier helemaal zichzelf te zien zijn. Dat heb ik al heel lang niet meer ergens anders dan thuis gezien.” “Het is verdrietig dat we thuiszitters zijn, maar het is fijn om anderen te ontmoeten die begrijpen wat ons gezin doormaakt.”

We willen dit zeker nog een keer doen.

Heb je ideeën voor een leuke, leerzame, inspirerende of juist ontspannende bijeenkomst voor thuiszitters? Of wil je jouw kind er de volgende keer bij hebben? Kijk dan op onze website en houd onze Facebookpagina in de gaten.

Delen: